I skolan, samma dag som operationen!

                                  Jag älskar dej!



Dagen efter detta farväl var jag i skolan och det var då han operarades. Jag kunde inte koncentera mig på hela dagen och sedan när skolan äntligen var slut, skyndade jag mig att ta på mina skor, jackan och väskan för att snabbt komma hem och få veta ifall pappa levde eller om han hade dött. När jag hade gått en bit såg jag en person som kom gående från andra hållet, det såg ut som att det var min mamma, hon kanske kommer för att säga att pappa fortfarande lever? Jag blev självklart glad och började springa men när vi kom närmare varandra såg jag att det inte var mamma utan det var en annan bekant som igentligen inte är ett dugg lik mamma. Jag önskade nog så mycket att det hade varit mamma så jag skapade den bilden i mitt huvud. Jag blev besviken så jag började gå snabbt istället för att springa. Vi sa hej till varandra och jag fortsatte gå fort hem. När jag väl var hemma så blev jag ännu mer besviken. Mamma var hemma men hon hade inte hört något från läkarna...

Det var en dag som kändes hur lång som helst, kunde aldrig den där jävla skolan ta slut så jag kunde få veta om min pappa ens LEVDE?! .. Operationen tog 16 timmar och var som jag skrev i förra texten, väldigt komplicerad. Vi fick senare på kvällen veta att han hade klarat operationen men det var inte alls säkert att han skulle klara de närmaste dygnen, kroppen var svag som fan och det var hårt! Jag kan lova dig att hela min dag gick åt att undra ifall jag skulle få se min pappas ansikte någon mer gång! Den dagen var bland de tuffaste i mitt liv, som tur var så hade den ett lyckligt slut! .. <3


Första operationen

                                 Ibland går det inte att trassla upp skiten!

När pappa skulle opereras för " första gången tror jag att det var", då visste vi ju inte ifall han skulle överleva. Jag var liten men jag förstog ändå allvaret i det hela. När vi åkte till Salgrenska i Göteborg för att ta farväl utav min älskade pappa, han skulle byta ut 5 utav sina organ eftersom han led utav cancer och det var ett osäkert ingrepp som göras så därför visste läkarna inte om han skulle klara av operationen. De hade aldrig tidigare gjort ett sådant ingrepp så dem var ju inte säkra på vad dom igentligen skulle göra.
Pappa fick vänta på organ och en fredags eftermiddag så kom det beskedet att det fanns organ som skulle kunna passa till pappa, och han var tvungen att komma till Göteborg så snabbt som det var möjligt..
Det enda vi vet om organen är att det var en ung man som hade dött i en bilolycka, mer ville pappa inte veta..   

Jag kommer inte ihåg något från resan ned till det välbesökta sjukhuset för vi åkte dit ganska ofta men jag har ändå inte så många minnen utav bilresorna.
Kanske hade jag mycket tankar i huvudet? 
Men jag kommer därimot ihåg att vi stod i pappas rum och han berättar för oss att han kanske inte kommer att överleva opertionen.
- Kom mina barn, säger han till mig och min bror. Vi ställde oss på var sin sida om honom där han ligger i sin sjukhus säng, han kramar om oss båda två, han luktade sjukhus, en sån lukt som jag fortfarande inte gillar, förmodligen så kommer jag aldrig att göra det..
Jag grät inte till en början men när pappa började prata om hur mycket han älskade oss och att vi skulle ta hand om oss och mamma om han inte kunde stanna kvar på jorden.. Även att han skulle sakna oss..
Då började jag gråta och när pappa märkte att jag grät så började han också gråta.
Det är ett utav dem väldigt få gångerna som jag har sett honom gråta. Mamma grät också och det var så känslosamt att det var svårt att inte fälla tårar.

Mamma har även berättat i efterhand att när vi hade tagit farväl och var tvunga att åka hem igen så gick jag och Johan ut ifrån pappas sjukhusvita rum, vi höll varandra i händerna och gick efter morfar. Jag börjar nästan gråta när jag tänker på hur gulligt det var och att vi tog hand om varandra är ännu gulligare.. !


Första minnet när pappa var sjuk

                                 I just want to hug you!





Det första minnet jag har av att pappa är sjukt
var när jag, mamma och Johan hade varit ute och gått (påskkärringar eller halloween:at?) och när vi kom hem och in genom hallen och vidare in i "finrummet" satt pappa vid telefonen som fanns i hörnet.  
När vi kom in la han precis på luren och vände sig mot oss och hans ansiktsuttryck sa mycket just då. Han kisade så som alltid gjorde när han hade ont.
- Jag har jätte ont i magen, sa han till oss fast såklart mest riktat mot mamma.
Jag och Johan såg att pappa inte mådde bra och jag vet inte om det är normalt att barn gör som vi gjorde men vi gick till väggen närmast pappa, där satte vi oss i våra fina dräkter och talade om att vi också hade ont i magen.
Jag kommer ihåg att när pappa inte mådde bra så gjorde inte jag heller det även fast jag bara var 5-6 år så förstog jag att allt inte var som det skulle... När pappa berättade att han hade ont i magen så fick jag också det, på riktigt, så som om en kniv sticks rakt in..


Jag minns känslan, att komma hem och vara glad för att det var roligt att vara ute och få godis, men när man kommer hem och märker att pappa mår piss då försvinner den glada känslan rätt fort faktiskt.. Någon tar tag i det glada och jagar bort det med vindens fart. En hundradels sekund, så jävla snabbt går det från Glad till Ledsen, men från Ledsen till Glad kan det ta längre tid, om man inte har sånna vänner som jag, för då kan det ändras snabbt om jag får det rätta stödet!  <3
TACK!


Blabla

På bloggen kommer jag att skriva om allt som jag vill få ur mig..

Jag skriver inte för att folk ska tycka synd om mig eller något sånt. Jag gör det för att få ut mig massa men du får gärna kommentera och så. Det kanske är bra att vänner vet vad jag har gått igenom? jag vet inte, det får ni avgöra själva :)
Det kommer ju stå om mina minnen och upplevelser och sånt.

Tjoho!


RSS 2.0